Mediation bij echtscheiding

Het hebben van een mediation bij echtscheiding gaat jou en je partner vaak niet in de koude kleren zitten. Er is een hoop wat je moet regelen met als doel dat je er beide er goed vanaf komen. Zo heb je allemaal verschillende dingen wat geregeld moet worden. Daarom is het hebben van goede regels en het maken van goede afspraken een must have. Dit houdt in dat dit voorop moet komen te staan. Hoewel je misschien liever niet meer samenwerkt omdat je met een ruzie of  iets dergelijks uit elkaar gaat. Misschien moet je dan hier en daar wat water bij de wijn doen. Dit komt vooral ter sprake als jullie slecht uit elkaar gaan. Mocht het zo slecht zijn kan je ook een echtscheiding taxateur inhuren om het ook op die manier zo eerlijk mogelijk alles goed te verdelen. Hij of zij kijken dan na het huis en de meubels wat erin staat. Zo schrijft hij dingen op. Terug op kantoor berekent hij het een en ander waarom hij ook de prijzen op gebaseerd heeft. Dit laat de taxateur dan ook nog weten via een telefoontje, op kantoor of in de mail. 

Het inhuren van een scheiding advocaat

Ook kan je een scheidingsadvocaat inhuren ook kan je een mediation bij echtscheiding uitproberen. Maar wat houdt een mediator precies in? Een mediator schakel je in als je een onafhankelijke en professionele bemiddelaar zoekt wat te maken heeft met juridische conflicten. Zo is het werkveld van een mediator enorm breed. Ze schakelen mensen in met een mediator bij een arbeidsconflict. Maar dit gebeurt ook bij echtscheidingen. Hierin neemt een mediator een onafhankelijke rol in waarbij jij het kan loslaten. Dit betekent dat hij of zij de belangen van jou of jouw partner behartigt en geen standpunt inneemt in het conflict. Zo zien we vaak terug dat in de praktijk vaak een mediator wordt ingeschakeld bij een echtscheiding. 

Zo wordt hij of zij ingezet zodat je nog wel goed met elkaar kan communiceren en kan overleggen over de dingen wat er verdeeld moet worden. Het is namelijk de bedoeling dat iedereen er samen goed uitkomen. Alleen lukt dat helaas niet altijd. Het kan tot ruzie aan toe gaan. Zo zien veel mediatoren dat er niet eerlijk verdeeld is. Zo wordt er dus ook naar een oplossing gezocht wat voor beide het beste uit komt. Zo kan het nog wel lastig zijn. Vooral als je een koophuis heb wat op een naam staat. Het kan zijn dat de man of de vrouw het op haar naam heeft staan en er wilt blijven wonen. Indien het gefinancierd kan worden is het ook mogelijk. Mocht het zijn dat het dan niet gefinancierd kan worden moet je het huis verkopen en kijken naar een ander huis, wellicht kan het ook zijn dat je dan een huis moet huren omdat je van het geld geen nieuwe kan kopen. Dit heeft ook te maken met de huizenmarkt die op dit moment erg schaars is.