Waarom het zo belangrijk is om te investeren in je medewerkers

Het is ontzettend belangrijk dat je investeert in je medewerkers. Het kent eigenlijk alleen maar voordelen. Je medewerkers raken gemotiveerder, gaan efficiënter werken en worden breder inzetbaar. Hierdoor ontstaat er eigenlijk een win-win situatie. Veel ondernemers weten dat hun bedrijf door goede medewerkers te hebben zich onderscheidt van de concurrent, net als de producten en diensten waar zij voor staan. Medewerkers zijn de sleutel tot succes. Hiervoor is echter wel een investering vanuit je bedrijf nodig, of dat nu in tijd of in geld is. In deze blog vertellen we je waarom het zo belangrijk is. 

Het behouden van je medewerkers 

Je wilt natuurlijk dat je medewerkers tevreden zijn. Als ze het op een gegeven moment niet meer naar hun zin hebben raken ze verveeld. Voor je het weet wordt al het werk afgeraffeld en trekken ze alle collega’s mee in een negatieve spiraal. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je de medewerkers tevreden houdt. Willen zij externe opleidingen volgen? Faciliteer dit dan. Ook als zij een opleiding willen volgen dat niet direct winstgevend is voor jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een opleiding wandelcoach. Jouw bedrijf wint hier niets mee, maar de persoonlijke groei en ontwikkeling van je medewerker wel! Je medewerker begint op deze manier zijn/haar eigen onderneming naast zijn/haar functie. Het feit dat jij dit faciliteert, laat zien hoeveel waarde je aan deze persoon hecht. Houd wel rekening met het feit dat het wel te combineren moet zijn. Je wilt immers je medewerker niet verliezen! 

Je verhoogt de productiviteit 

Er is veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen de betrokkenheid en motivatie van medewerkers enerzijds en de productiviteit op de werkplek anderzijds. Conclusies: Betrokken en gemotiveerde werknemers zijn productiever. Eigenlijk is dit ook best wel logisch. Denk zelf maar eens terug aan de tijd dat je in je werk zelf ergens verveeld over was. Ben jij toen echt je best gaan doen om goede resultaten te halen en ben je geconcentreerd bezig geweest om de taken te volbrengen? 

Je creëert een goed imago 

Wanneer je structureel laat zien dat je investeert in je medewerkers. zal dit ook bekend worden buiten je bedrijf. Je creëert een goed imago en zal door potentiële nieuwe medewerkers als een interessante werkgever worden gezien. Je laat namelijk zien dat je het belangrijk vindt om het beste uit je mensen te halen. Dit zal ook een positief effect hebben op je klanten. Nogmaals een win-win situatie dus.